Referenties

Laat je overtuigen door mensen die het kunnen weten.

…na een tijdje maakte ik een nieuwe afspraak. Deze heeft mijn leven echt veranderd,

Met hooggevoeligheid was ik al een aantal jaar bekend. Ontdekken dat jij Hsp-er bent en herkenning vinden is heel prettig. Maar om je plekje te vinden in alle hectiek van de samenleving en rust momenten creeeren voor jezelf zonder met andere bezig te zijn, is lastig als de onzekerheid “of ik wel goed genoeg ben” vaak de leiding neemt. Door een steeds terugkerend probleem/situatie maakte ik een afspraak bij Praktijk Innerlijk Bewust. Yvon had ik al eens ontmoet bij een lezing over HSP en dat voelde als een prettige kennismaking.

Heel leerzaam en fijn om mijn problemen te bespreken en deze vanuit een andere invalshoek te bekijken. Er vielen meteen al wat puzzelstukjes op z’n plek, inzichten om gebeurtenissen te verklaren. Handvatten om mee te nemen in moeilijke situaties. En ik hielt veel te weinig van mezelf, een doel om aan te werken…na een tijdje maakte ik een nieuwe afspraak. Deze heeft mijn leven echt veranderd, ik ben een andere weg ingeslagen en dat voelt zo fijn. Ik leerde hoe krachtig visualisaties zijn, heb oude pijn plekken uit mijn onder bewuste opgeruimd. Soms draag je zoveel lasten met je mee, ook zonder dat je het door hebt. Dat geeft een opgeruimd gevoel, er was ruimte, ruimte om mezelf te leren waarderen en van mezelf te houden. Dat geeft vertrouwen en zorgt voor veel meer levensplezier.

Lieve groeten,

Mila 31 jaar

In de sessies die volgden liet Yvonne mij, volledig objectief, mezelf hervinden.

Ik heb Yvonne ontmoet bij een workshop gehoord en gezien worden. Ik had een moeilijke periode achter de rug, had mijn leven weer redelijk op de rit maar had het gevoel dat ik vast zat. Ik was erg negatief terwijl ik een positief mens ben, had geen energie, zat tegen een burn-out aan en wist niet hoe dat te doorbreken. Yvonne sprak over verschillende manieren van communiceren. In de groep dacht iedereen in plaatjes, ik niet, ik voel dingen. Haar manier van spreken, rust, duidelijke uitleg en een lightbulb moment over waarom ik niet met mijn manager kan communiceren deden mij besluiten een afspraak met haar te maken. Ik vond het erg spannend en had geen idee wat te verwachten maar gelijk bij binnenkomst was dat verdwenen. Het voelde warm, vertrouwd en veilig.

In de sessies die volgden liet Yvonne mij, volledig objectief, mezelf hervinden. Door te luisteren, in te voelen, te vragen, het geven van andere invalshoeken en door mij in contact te laten zijn met mijn lichaam heeft Yvonne mij geholpen me bewust te maken van mijn unieke zelf en van mijn kracht. Ik weet nu dat ik hooggevoelig ben. Daardoor vielen zo veel dingen op zijn plek! En het mooie van Yvon is dat, behalve dat zij ook hooggevoelig is en je dus echt begrijpt, vooral ook altijd heel praktisch is en je handvaten geeft voor het dagelijkse leven. Ik verschoof van de verstrikkingen in mijn verstand naar het gevoel in mijn hart en lichaam. Ik ben zo ontzettend blij dat ik de stap heb gezet, 1 van de 1e dingen die Yvonne tegen mij zei is “het leven is leuk” en ik kan nu volmondig zeggen dat mijn leven inderdaad weer leuk is!

Het unieke van de therapie van Yvonne zoals ik dit heb ervaren, is ‘het tot de kern komen’ en vandaar uit gaan werken aan je genezing. Dit is waar het uiteindelijk om gaat.

Mijn ervaring met Praktijk Innerlijk bewust.

Het proces naar genezing samen met Yvonne, een zeer kundig therapeut, maar vooral uniek!
Al bij binnenkomst in haar praktijk voel ik de rust en het vertrouwen. De geuren en de omgeving geven een fijn gevoel. Je voelt je welkom en er wordt naar je geluisterd. Er zijn tal van therapeuten – en ik heb al aardig wat ervaring met verschillende-, waar men ook naar je luistert, maar op een andere manier. Het verschil dat ik heb gemerkt zit in het gevoel en de intuïtieve benadering.

Yvonne neemt je mee de diepte in, op zoek naar de kern, waar het echte probleem zit. Ze geeft je de tijd, voelt je aan en houdt de spiegel voor. Zij heeft zo snel door wat de kern van het probleem is, dat je al heel snel bezig bent met het oplossen ervan. Door de diepgang van het proces blijkt dat het probleem waarmee je al een tijd bewust of onbewust mee rondloopt, soms om een totaal ander stuk in je leven gaat dat nog niet is verwerkt. Zo ook bij mij..
Zelf kom ik uit een burn-out en ben nu bezig met mijn genezingsproces. Het is een periode van veel leren en jezelf de tijd geven om te leren. Ik heb al een aantal sessies bij een ander therapeut gevolgd, maar het gaf mij niet het gevoel dat ik vooruit ging. De klachten bleven eigenlijk hetzelfde, spierspanningen, angstig en vooral moe en verdrietig.

Yvonne heeft mij laten voelen en bewust laten worden waar het probleem bij mij zat. En geloof me, het stuk waarmee ik heb geworsteld is iets waar ik mij zelf totaal niet bewust van was. Samen met haar ben ik de emotionele reis aangegaan. Ze heeft mij begeleid in het opruimen van dit deel en ik heb het een veilige plek gegeven. Ook heeft ze mij aanwijzingen gegeven die ik kan toepassen in mijn dagelijkse leven, hierdoor voel ik mij veel sterker, heb weer zelfvertrouwen en kan weer genieten!

Het unieke van de therapie van Yvonne zoals ik dit heb ervaren, is ‘het tot de kern komen’ en vandaar uit gaan werken aan je genezing. Dit is waar het uiteindelijk om gaat.

Dank je wel voor alles Yvonne.

Nanette

Ik ervaar Yvonne als een zeer vriendelijke en relaxte coach/therapeut, hetgeen voor mij heel waardevol is.

In januari 2016 ben ik vanwege een burnout ziekgemeld.
Na lange tijd elders therapie te hebben gevolgd werd ik door mijn vrienden geattendeerd op Yvonne Koolen van Praktijk Innerlijk Bewust. Zij hadden vanuit hun vrienden/kennissenkring hele goede berichten gehoord. Ik heb dan ook meteen afgelopen zomer een afspraak gemaakt.

Ik ervaar Yvonne als een zeer vriendelijke en relaxte coach/therapeut, hetgeen voor mij heel waardevol is. Het geeft een heel vertrouwd gevoel. Ook de locatie bevalt mij uitstekend, ik voel mij erg op mijn gemak,kan echt mezelf zijn.

De sessies zijn voor mij heel waardevol, ik beleef het, het komt binnen. De onderwerpen worden, ook door voorbeelden, op een fijne, heldere en positieve manier benaderd. Er is ruimte dat ik er zelf ook een oplossing voor kan bedenken.

Yvonne onderscheidt zich doordat de onderwerpen praktisch worden aangepakt. We kijken niet veel achteruit, dat is geweest, het is de bedoeling om op een positieve manier vooruit te kijken. De verhalen die ik vertel daar pluk zij woorden uit om mij op een rustige maar wel de juiste/doortastende manier mee te “confronteren” en hier weer op een andere wijze mee om te leren gaan. Ze doorziet het heel snel.

De therapie brengt mij meer zekerheid en vrijheid waar ik erg naar verlang en zorgt dat mijn angsten steeds minder worden.
Ik voel ook sterker, dat ik er ook toe doe en dat niet iedereen belangrijker is dan ik. En dat ik mijn mening steeds meer durf te geven. Het nee zeggen is best spannend maar dat gaat al steeds beter. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar deze persoonlijke verandering wat soms ook wel eens emoties met zich meebrengt maar dat mag!

bevlogen, doortastend, diversiteit, inlevend, creatief, respectvol maar boven al een mooie warme persoonlijkheid.

Yvonne Koolen is een bevlogen persoonlijkheid die helder en doortastend met volle passie haar werk doet. Door haar diversiteit en riante ervaring (ook in hooggevoeligheid) is het voor haar een uitdaging om de problematiek van meerdere kanten te kunnen belichten dan wel aan te kunnen pakken.

Je zit niet vast aan één methode maar ze zet verschillende methodes in om het uiteindelijke doel te bereiken en kijkt op het moment welke methode passend is. Na een proces van zoeken naar waarom ik me zo vervreemd voelde van de wereld, waarin mensen diagnoses dachten te kunnen stellen, bleek ik gewoon heel gevoelig te zijn.

Yvonne heeft me hierin zeer goed geholpen en ben erg dankbaar voor haar hulp.

Kernwoorden die ik vind passen bij Yvonne zijn: bevlogen, doortastend, diversiteit, inlevend, creatief, respectvol maar boven al een mooie warme persoonlijkheid.

Liesbeth

Dankzij de sessies met Yvonne ben ik een rustiger mens geworden die meer structuur en rust uitstraalt en weer plezier haalt uit het leven.

Er gebeurde heel veel in mijn leven waar ik absoluut niet mee om kon gaan. Eerst komt de ontkenning totdat je niet meer weet hoe je verder moet. Medicatie wilde ik niet dus op zoek naar iemand die mij kan helpen.

Ik ontmoet Yvonne Koolen en er was gelijk een klik. Yvonne gaat op zoek naar waar het echte probleem zit en na +/- 1,5 uur weet zij waar ze moet beginnen. Het valt dan niet mee om geconfronteerd te worden met je eigen ik, maar ik weet dat dit de start is van mijn groei proces.

Dankzij de sessies met Yvonne ben ik een rustiger mens geworden die meer structuur en rust uitstraalt en weer plezier haalt uit het leven.

Cok

Soms zijn dingen lastig uit te leggen en weet je niet hoe je het moet verwoorden. Dan is het fijn dat iemand jou aanvoelt en de vinger precies op de zere plek kan leggen.

Mijn naam is Sanne en ik ben 18 jaar oud.

Zo’n half jaar geleden kwam ik via een kennis bij Yvonne terecht, omdat het leven van een 18-jarige in 6 VWO niet altijd over rozen gaat. Ik vond het erg fijn om er eens met iemand anders over te praten dan mijn ouders. Ouders doen hun best je te begrijpen, maar zij kijken op hun eigen manier naar de situatie.

Toen ik bij Yvonne kwam, vond ik het fijn dat zij alles vanuit mijn standpunt bekijkt en zich goed in mij kan verplaatsen. Soms zijn dingen lastig uit te leggen en weet je niet hoe je het moet verwoorden. Dan is het fijn dat iemand jou aanvoelt en de vinger precies op de zere plek kan leggen.

Ook vergeet je nog al eens wat te vertellen, maar Yvonne weet het ontbrekende er dan bij te halen, waardoor mijn verhaal compleet wordt. Ik vind het daarbij fijn dat ik alles bij haar kwijt kan en als we het ergens over hebben, ik altijd feedback ontvang waar ik veel van leer.

Ik voel me door haar gehoord en voel me bij haar erg op mijn gemak. Bovendien heeft Yvonne mij ontzettend veel over mezelf geleerd, waar ik haar heel dankbaar voor ben.

Bescherming

Mijn naam is Sanne en ik ben 18 jaar.

In het schooljaar 2017-2018 begon ik aan een universitaire studie, waarbij ik al snel merkte dat grote mensenmassa’s de energie uit mij zogen. Als ik ’s ochtends met het Openbaar Vervoer aankwam op de Universiteit, voelde ik me al uitgeput. Dat kwam niet omdat ik die avond ervoor te laat naar bed was gegaan. Ook overvolle collegezalen, verjaardagen en discotheken zijn niet mijn favoriet. Als ik er midden in sta, hoor ik overal geluid vandaan komen, geen enkel gesprek ontgaat me en ik zie ook alles. Iets om gek van te worden. Ik kan me er moeilijk voor afsluiten. In de collegezaal ontwikkelde ik paniekaanvallen, wel huilen. Ik kon er nergens uit, helemaal ingebouwd tussen de studenten.

Tot dat ik bij Yvonne kwam en ze een specifiek luchtje op mijn kruin spoot. Ik merkte dat alle indrukken in mijn op hol geslagen bolletje wat zakten en een paar toontjes lager begonnen te “zingen”. Schreeuwen, dat was het voorheen.

Nu, als ik weet dat ik ergens naartoe ga waar veel mensen zullen zijn, of waar het rumoerig is, gebruik ik het luchtje. Het helpt, want ik heb het idee dat alle indrukken niet meer bij mij kunnen komen en ze me niet meer zo aangrijpen. Ik kom met een rustiger gevoel aan op de bestemming en ook mijn paniekaanvallen tijdens college kwamen niet meer zo heftig opzetten. Dat was een ontzettende geruststelling.  

Cleaning

Vaak als ik ’s avonds in mijn bed lig met mijn ogen dicht, dan val ik vanzelf in slaap. Echter, soms heb ik overdag zoveel meegemaakt en zo veel indrukken opgedaan, dat alle gedachten nog door mijn hoofd spoken. Er spelen zich ontelbare scenario’s af over allerlei gebeurtenissen die al geweest zijn of die nog komen gaan. Mijn gedachten laten me niet met rust en het gevolg is dat ik de slaap dan niet kan vatten. Ik heb mezelf aangeleerd op dat moment het “cleaning” geurtje te gebruiken. Ik spuit het op mijn kruin, ga lekker met mijn ogen dicht in mijn bed liggen en haal een aantal keer diep adem. Als ik me dan richt op de gedachten die ik voel krioelen in mijn hoofd, dan voelt het alsof er aan de linker- en rechterkant van mijn hoofd vierkante luikjes opengaan en alle gedachten, plaatjes en filmpjes daarin weglopen. Daarna besluit ik dat de luikjes dichtgaan. Ik voel me dan een stuk rustiger. De gedachten zijn er nog steeds, maar het is alsof ze onderdrukt worden, zodat ik in slaap kan vallen.

 

Sanne, 18 jaar.