Referentie:

Comfort Protect

Mijn naam is Sanne en ik ben 18 jaar.

In het schooljaar 2017-2018 begon ik aan een universitaire studie, waarbij ik al snel merkte dat grote mensenmassa’s de energie uit mij zogen. Als ik ’s ochtends met het Openbaar Vervoer aankwam op de Universiteit, voelde ik me al uitgeput. Dat kwam niet omdat ik die avond ervoor te laat naar bed was gegaan. Ook overvolle collegezalen, verjaardagen en discotheken zijn niet mijn favoriet. Als ik er midden in sta, hoor ik overal geluid vandaan komen, geen enkel gesprek ontgaat me en ik zie ook alles. Iets om gek van te worden. Ik kan me er moeilijk voor afsluiten. In de collegezaal ontwikkelde ik paniekaanvallen, wel huilen. Ik kon er nergens uit, helemaal ingebouwd tussen de studenten.

Tot dat ik bij Yvonne kwam en ze een specifiek luchtje op mijn kruin spoot. Ik merkte dat alle indrukken in mijn op hol geslagen bolletje wat zakten en een paar toontjes lager begonnen te “zingen”. Schreeuwen, dat was het voorheen.

Nu, als ik weet dat ik ergens naartoe ga waar veel mensen zullen zijn, of waar het rumoerig is, gebruik ik het luchtje. Het helpt, want ik heb het idee dat alle indrukken niet meer bij mij kunnen komen en ze me niet meer zo aangrijpen. Ik kom met een rustiger gevoel aan op de bestemming en ook mijn paniekaanvallen tijdens college kwamen niet meer zo heftig opzetten. Dat was een ontzettende geruststelling.

Comfort Cleaning

Vaak als ik ’s avonds in mijn bed lig met mijn ogen dicht, dan val ik vanzelf in slaap. Echter, soms heb ik overdag zoveel meegemaakt en zo veel indrukken opgedaan, dat alle gedachten nog door mijn hoofd spoken. Er spelen zich ontelbare scenario’s af over allerlei gebeurtenissen die al geweest zijn of die nog komen gaan. Mijn gedachten laten me niet met rust en het gevolg is dat ik de slaap dan niet kan vatten. Ik heb mezelf aangeleerd op dat moment het “cleaning” geurtje te gebruiken. Ik spuit het op mijn kruin, ga lekker met mijn ogen dicht in mijn bed liggen en haal een aantal keer diep adem. Als ik me dan richt op de gedachten die ik voel krioelen in mijn hoofd, dan voelt het alsof er aan de linker- en rechterkant van mijn hoofd vierkante luikjes opengaan en alle gedachten, plaatjes en filmpjes daarin weglopen. Daarna besluit ik dat de luikjes dichtgaan. Ik voel me dan een stuk rustiger. De gedachten zijn er nog steeds, maar het is alsof ze onderdrukt worden, zodat ik in slaap kan vallen.

Sanne, 18 jaar.

Je kunt vrijblijvend een Skype afspraak maken. Je krijgt dan waardevolle tips die specifiek op jouw situatie zijn afgestemd.